Yoga

Yogan är en fantastisk form för stressreducering, fysisk träning och personlig utveckling. I mina yogakurser är syftet att utifrån våra olika individuella förutsättningar hitta enkla redskap för att skapa balans och smidighet på alla plan; fysiskt, mentalt och emotionellt.

Jag erbjuder både yogakurser i grupp samt enskilda sessioner.

Yoga i grupp är för dig som vill komma igång eller fördjupa ditt yogautövande. I mindre grupper praktiserar du yoga regelbundet en gång i veckan vid 8 tillfällen.

I de privata sessionerna utformas yogaprogram för dina behov, med stöd och guidning från mig. Det finns möjlighet till samtal för stöd i den process du är i. Vid yoga utövande händer det ofta mycket emotionellt vilket kan vara skönt att samtal kring.

Jag håller i MediYoga (medicinskyoga) och YinYoga.

Mediyogan har mätbart goda effekter på bland annat sömn, smärta, hjärtproblem, ryggproblem oro och ångest.  Används idag som terapi och behandling inom vården för både fysisk och psykisk ohälsa.

Man kan göra alla övningar utifrån sin egen förmåga och rörlighet, sittande eller liggande på mattan eller sittande på stol. Passen består av mjuka rörelser, andningstekniker, fokus- och koncentrationstekniker samt avslutande vila och meditation.

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.

I Yinyogan gör vi passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro.  Positionerna hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet.  Målet är att komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom en mjuk stretch och att hålla positionen en längre stund.

Yinyoga passar alla. Med olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Yinyoga har effekter om du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi

– Petra Bråhammar , yogainstruktör

För prisförslag och information

Kontakta oss på

info@markovarga.se

+46 707-491241